Отстъпка от 10% до 30% при поръчка!
Понеделник - Петък : 09:30 - 18:00 +359 883 420 038

Воден Пясъкоструен Апарат/ Vapor Wet Blast Cabinet

Ние от Turbo-Expert с ГОРДОСТ можем да кажем че разполагаме с Воден Пясъкоструен Апарат/ Vapor Wet Blast Cabinet и то не един а цели две машини ! Този тип почистващ апарат е изключително ефективен от гледна точка на това че за разлика от нормалният пясъкоструй, този вид апарат не се влияят от никакви външни условия като : дали елементите за омаслени , дали са изцапани, дали е алуминий , дали е метал и т.н , а най-голямата му иновация е това че той е изключително ефективен,прецизен и щадящ материалите които почиства. За разлика от стандартният пясъкоструй ,този тип машина не отнема МАТЕРИАЛ от елементите които чист и да звучи невероятно но е ФАКТ. Проблемът е че този тип машини са с цени започващи от 10 000 евро и стигащи надминаващи 25 000 евро и Ние смело можем да ЗАЯВИМ че в БЪЛГАРИЯ сме единствената Компания и Турбосервиз който разполага не с една с две машини . 

Тук идва моментът да кажем че Машините са ПРОЕКТИРАНИ,РАЗРАБОТЕНИ И ПРОИЗВЕДЕНИ ОТ НАС ТУК В БЪЛГАРИЯ! Винаги можете да ги видите на живо ида се убедите в тяхната ефективност. Turbo-Expert като бранд и част от Genetic Motorsport Tm проектирахме, разработихме и произведохме тези прекрасни и функционални машини изцяло тук в България, и всички компоненти бяха произведени тук ,защото нашият екип от инженери пожела и успя да докаже че Не само Немските , Японските и др. машини ами и Българските са от СВЕТОВНО НИВО ,да можем да го потвърдим защото нашите машини вече се ползват на пълен капацитет и най-вече с дългъ живот на компонентите от много фирми в цял свят . 

воден пясъкоструен апарата , водно бластиране , почистване турбокомпресор , профилактика турбо

Тук следва и да представим с какво и защо този тип постистващ апарат е по добър от стандартните :     

Какво представлява Водният Пясъкоструен апарат или така нереченият Vapor Wet Blast или казано по просто   изпаряването? Изпаряването с пара, известно още като мокро взривяване или течно хониране, бързо навлезе и се превръща в избор номер 1 за приложения, изискващи най-високо качество на повърхностното покритие при почистване или завършек след обработка .Гамата Vapor Wet Blast на Genetic Motorsport Tm за водно/мокро взривно почистващи машини използват процеса на взривяване с пара/вода, абразив и въздух под-налягане за едновременно обезмасляване ,почистване и перфектен завършек на промишлени компоненти, с много различни форми и размери.

Ето тук можете да видите разликата преди и след почистването:

воден пясъкоструй , машина за водно бластиране , почистване на алуминиеви детайли , посчистване алумин , почистване турбо

Ключът към процеса на взривяване с пара/вода, абразив и въздух под-налягане е, че покритието се получава чрез потока от абразив, пренасян с вода под определено налягане, което дава по-фино покритие поради измиващото и омекотяващо действие на водата. Нито една среда не е импрегнирана в компонента, нито има прах, създаден при разпадане на медията, за разлика от сухото взривяване тоест стандартното пясъкоструене, при което покритието се получава от силна сила на въздействие върху абразива.

Специално проектираната и произведена за нас помпа прави смесо бразуването от вода и абразив в правилната смес и среда в каша, която се намира в машината. Подаването на суспензията до дюзата за ръчно взривяване става чрез тази помпа чрез свързани маркучи, разположени вътре в машината. Сместа се изпомпва на определени барове до дюзата и се сгъстява въздух на входа на взривната дюза, за да се ускори суспензията и да се осигури почистващ ефект върху детайла.След контакт с компонента сместа след това се оттича обратно в отвора, създавайки рециркулираща система. Фините разградени среди и други замърсители се подават чрез преливане към филтър за утаяване, разположен в задната част на шкафа.

Агресивността на суха песъчинка и бластиране е показана в първите ДВЕ илюстрации тя атакува и почиства но и в същият момент отнема материал, тук се демонстрират тежкия рикошет от 90 °, който се получава при използване на тези методи.

    пясъкоструен апарат   пясъкоструене    воден пясъкоструй ,

Третата илюстрация показва нежния, но също толкова ефективен метод на Водният Пясъкоструен Апарат. Рикошетът на абразива е намален поради възглавничката от водата; ъгълът на носителя се променя, създавайки ефект на прилепване, пътуващ по повърхността, придава равномерно сатенено / полирано покритие.

Ето и Реални резултати :

почистване турбокомпресор , почистване части на турбо , ремонт турбо , профилактика турбо

Предимства на изпаряването с пара

 • Процес без прах
 • Почиства от потока на водата, а не от удар
 • Едновременно обезмасляване и почистване с взрив
 • Водата действа като смазка между среда и компонент
 • Популяризира по-дългия живот на медиите
 • Получава "по-мек" завършек
 • Избягва импрегниране на медии върху меки материали

Типични приложения

 • Обезмасляване / повърхностно довършване на компоненти в автомобилната промишленост, възстановяване и поддръжка
 • Почистване на матрици и плесени
 • Премахване на бои, ръжда, котлен камък, въглерод и подобни отлагания в машиностроенето
 • Подготовка на повърхността преди залепване, пребоядисване или повторно покритие
 • Гладка и перфектна а довършителна обработка на неръждаеми стомани и други специални материали
 • Почистване на печатни платки и електрически конектори
 • Отстраняване на малки разкъсвания от произведените компоненти

Ние от Turbo-Expert и Genetic Motorsport Tm Сме единствените в България разполагащи с такива машини , а същото така и единствените, които имаме СОБСТВЕНО производство на Турбокомпресори и резервни части за тях произвеждаме VSR Balance машини и Апарат/ Vapor Wet Blast Cabinet и 2WD Dyno стендове за замерване на мощността  ,защото ние не разчитаме на други хора и не зависим от други хора и компании , а по този начин можем да ГАРАНТИРАМЕ КАЧЕСТВОТО, което ви предлагаме и което влагаме то а именно трябва да е НАЙ-ДОБРОТО и на световно ниво !