Диагностика

Всеки турбокомпресор е разработен и проектиран да работи безпроблемно през целия живот на двигателя ако обаче не се появи някаква повреда свързана и засягаща пряко неговата работа и тогава е въпрос на време докато се турбокомпресорът се повреди . Повредата почти винаги се дължи на външен проблем и изключително рядко в дефектен турбокомпресор, тоест причината е в останалите компоненти системи на автомобила. Казано по друг начин то проблеми по автомобила (спукан маркуч,спукан интеркулер, проблем с налягане на маслото или нередовна та му смяна, дюзи, катализатор, ДПФ филтър , неправилна настройка и т.н.) водят до дефектиране на здравият турбокомпресор. За да се сведе до минимум вероятността това да се случи, е абсолютно необходимо да се профилактична и най-вече качествена диагностика.Ние от Turbo-Expert сме единственият турбосервиз, който разполага с пълен набор от диагностична апаратура. Спокойно можем да кажем че разполагаме с диагностична апаратура на дилърско ниво за повечето модели автомобили като VCDS, BMW ICOM NEXT , MB Star Diagnosis, PSA Diagbox и др., както и с професионална апаратура за компютърна диагностика като BOSCH KTS .Съвременните автомобилите стават все по-сложни и електрониката все повече навлиза във всички системи. Почти всяка повреда в един модерен автомобил може да бъде прецизно диагностицирана, локализирана и анализирана чрез правилна компютърна диагностика. Оценка за изправността на редица компоненти в автомобила, като управление на турбото,работа на двигателя, впръскването на инжекторите, дебитомера, центорвката, ABS сензори, температурни сензори и още много други , може да бъде диагностицирана само ако автомобилът бъде прегледан с професиална диагностика и обучен специалист а ние ви предлагаме точно това. Пазарът е залян от всякакви диагностики но тук идва мястото да разграничим два типа диагностични уреди, универсална диагностика и професионалната - дилърска диагностика. 
 

 • Дилърски диагностичен уред
  Дилърска диагностика е диагностична апаратура използвана от официалните представители на автомобилните производители. Тоест уред произведен само и единствено за работа с определена марка автомобил. Този уред е НАЙ-ДОБРОТО, което може да работи със съответната кола и да предостави най-пълноценната информация за даденият автомобил . Дилърските уреди са изключително скъпи и много трудно достъпни но ние целим да предложим най-доброто защото само със правилна диагностика проблемът ще бъде локализиран и решен правилно и по-евтино без излишни замени на части и компоненти които няма проблеми и повреди . 

автодиагностика бургас , диагностика бургас , ремонт турбо бургас

 

 • Универсален диагностичен уред :
  Тази диагностика представлява апаратура която е пригодена да работи с широк спектър автомобилни марки. При наличието на такъв уред, сме в способни да правим диагностика на почти всички автомобили важното е обаче да е професионална за да може данните да са реални.Пример в това е лидера в автомобилната електроника е BOSCH, диагностичният уред с който ние разполагаме като BOSCH KTS е една от най-добрите и доказани универсални диагностики и от всички подобни уреди на пазара. Така е, защото BOSCH са най-големият производител и доставчик на електронни системи и автомобилни компоненти в автомобилната индустрия.Като универсалната диагностика обаче настъпва моментът в който се появяват и някои недостатъци като менюта за дадени автомобилни марки не са достъпни за универсалните диагностики. Много често е нужен диагностичен уред проектиран точно и единствено за определена марка.
  автодиагностика бургас , диагностика бургас , ремонт турбо бургас , преоверка турбомотр

Колко е важна правилната диагностиката при смяна на турбокомпресор? 

Ние за разлика от повечето фирми които не отдават голяма важността на автомобилната диагностика – ИЗПИПВАМЕ нашата работа докрай защото най-важното нещо е правилно извършеният работен процес а с него идва удоволствието от работата. Има много причини поради които другите сервизи не обръщат достатъчно внимание на детайлите и на цялостната картина а те са може би(недостатъчна професионална компетентност , неразбиране напълно как функционират системите и агрегатите ,недостатъчни условия на работа, клиента за тях е един да мине друг да дойде, и много други). Диагностиката обаче е неизменна част от цялостният ремонтен процес свързан с турбокомпресорът защото:
 

 • Ако двигателя има проблем, който води до повреда в турбокомпресорът, то със сигурност и монтираният нов или рециклиран такъв ще се счупи поради скритият проблем. Една правилна диагностика може да локализира този проблем и да предотврати тези проблеми.
 • Често автомобилът има проблем който сервизите не могат да локализират и поради липсата на мощност то веднага се дължи на счупен турбокомпресор според тях. Тук идва моментът в който след ремонт на турбокомпресорът обаче проблема си остава и не решен. Ето къде качествена диагностика може да се намери истинската причина и така да ви бъде спестен излишен ремонт на турбото.
 • Често напоследък наблюдаваме повреди на турбокомпресорите дължащи се на некачествен чиптунинг / remap. Turbo-Expert (като част от Genetic Motorsport Tm) можем да диагностицираме тази прицина защото имаме дългогодишен опит в тази свера , и посредством диагностика може да прецени дали проблемите ви се дължат на некачествена софтуерна намеса.

Turbo-Expert не сме просто един от поредните Турбо Сервизи ами сме и единственият Турбо сервиз със собствен Дино стенд за замерване на мощността по-този начин можем правим всякакъв тип диагностика чрез различно натоварване,без да е нужно да сме на пътя !