Ремонт на турбокомпресори

НИЕ от Turbo-Expert се стремим да предложим възможно най-качественият ремонт на всички видове турбокомпресори. Само в при нас ще можете да получите комплексно обслужване, включващо всичко свързано с вашият турбокомпресор!  

Какво трябва да се направи и го правим преди пристъпване към ремонт на турбокомпресора?

  • Извършваме цялостна диагностика на автомобила, с която целим да  установим как работи турбокомпресора. По този начин се избягва излишен ремонт на турбото, в случаите когато проблемът не е свързан с него.
  • Монтаж и Демонтаж на турбокомпресорът. Ние предлагаме цялостаната процедура по демонтаж и монтаж на турбокомпресорът при нас като по този начин не е нужно да се занимавате с други фирми и да ни носите турбокомпресора за ремонт. Ние поемаме всичко, като така пестим от вашето ценно време и по този начин можем да извършим нужните проверки по турбо системата, изпускателната система и маслената система ,което е изключително важно и което почти никой не прави!

Ремонта на турбокомпресор (ТК) е сложен процес включващ няколко етапа.

  1. УСТАНОВЯВАНЕ НА ДЕФЕКТАЦИЯТА И ПОВРЕДАТА  – след отваряне на ТК, детайлно се преглежда и анализира всеки съставен елемент (лагерно тяло, ос, компресираща перка, корпуси – алуминиев и чугунен). В зависимост от износването на различните елементи се установява дали компресора подлежи на ремонт и възможните причини за повредата му. Следователно всеки ремонт е индивидуален и зависи от това коя част колко е "годна" и възможността за подмяна на други "негодни".

рециклиране на турбо , ремонт турбо , рециклиране турбокомпресор бургас

      II. СЪЩИНСКА ЧАСТ. ВИДОВЕ РЕМОНТИ.

       1. Смяна на ремонтен комплект(РК) (Repair Kit; Set) – на този вид ремонт подлежи всеки турбокомпресор, които е в рамките на допустимото износване, това означава, че основните детайли са останали не засегнати от механични повреди. Сам по себе си ремонтният комплект съдържа ( втулки, аксиален лагер, сегменти, флингер, уплътнения).
      *Ние използваме части собствено производство под бранда Turbo-Expert, и такива от доказаните лидери в бранша като, SL-Turbo,Mellet, и др.

ремонт турбо бургас , рециклиране турбо бургас , части турбокомпресор

      2. Частичен ремонт – ремонт включващ т.1, както и подмяна на определени части (ос, лагерно тяло, компресираща перка, диск към компресиращата част, охлюви), които са износени над допустимите норми.

рециклиране турбо бургас , ремонт турбо бургас , резервни части турбо бургас

      3. Смяна на работен патрон (C.H.R.A.) – Подмяна на работен патрон означава почти пълна замяна на ТК, тъй като CHRA е основния и единствен механичен елемент в компресора. Това означава, че единствените годни детайли са двата охлюва (алуминиев и чугунен).

средна част турбо бургас , средна част турбо , ремонт турбо бургас

  1. ПОЧИСТВАНЕ – след изпълнение на I следва качествено почистване на старите годни части и събирането им в цялостна турбина. Последното е предшестващо от баланс на централния работен патрон.

рециклиране турбо бургас , ревизия турбокомпресор бургас , ремонт и профилактика турбо бургас

  1. БАЛАНС – Баланса се извършва на високоспециализиран стенд VSR за да се гарантира прецизната работа и дълга употреба на турбокомпресора

рециклиране турбо бургас , ревизия турбокомпресор бургас , баланс турбо бургас , машини турбо бургас

  1. НАСТРОЙКА на Въздушния Поток и VNT  променлива геометрия и Нстройика/обучение на електронният актуатор - с FLOW Bench –G3 !

турбосервиз бургас , рециклиране турбо бургас , ревизия турбокомпресор бургас , баланс турбо бургас ,

  1. След като всичко е готово и целият процес е спазен и завършен то се издават всички необходими документи от изпитанията удостоверяващи че турбокомпресорът е ги е преминал успешно и е готов за употреба :

турбосервиз бургас , ремонт турбо бургас , рециклиране турбо бургас , ревизия турбокомпресор бургас , баланс турбо бургас

 

Последващи проверки след рециклиране на турбокомпресорът или монтажът на чисто нов :

1. Внимателен монтаж на рециклираното турбо
При монтажа на ремонтираният или нов турбокомпресор е задължително да се монтират нови гарнитури и да се направи оглед на маслените магистрали и тяхното правилно свързване,проводимост и т.н. наложително е да се направи оглед и проверка на изпускателната система, с цел установяване на запушен катализатор или филтър за твърди частици, и ако има запушване се налага почистване или др.метод за отстраняването на проблема . Задължително е да се проверят всички въздуховоди или цялата турбо система и ако има следи от масло и др. Да се направи промивка и издухване на всички въздуховоди , както и на интеркулера, с цел премахване на остатъчни части (парчета или отломки), получени при счупването на турбокомпресорът. Такива парчета могат да счупят рециклирания или нов турбокомпресор. Прави се проверка на всички вакуумни маркучи и спукани въздуховоди - спукан кулер, сцепен маркуч, хлабави скоби и д.р.
Всичко това може да бъде извършено при нас на едно място защото разполагаме с цялото нужно оборудване ! 

2. Финална диагностика. 
След правилен монтаж на турбокомпресора е нужно да се направи  диагностика , която да потвърди правилната работа на този турбокомпресор, двигателя и управляващите го механизми ,като диагностика не се правил както повечето сервизи на място ами когато колата е в движение и по-товар за да покаже реалните стойности.

Забележка: Проблеми свързани с двигателя, изпускателната система,турбоси стемата и някои управляващи клапани могат да доведат до повреда в турбокомпресорът. Правилната работа на всички тези компоненти е необходимо условие за безупречната работа на ремонтирания турбокомпресор. Финалната цялостна диагностика е изключително важен процес , който за съжаление често бива пренебрегван. Нужната диагностика може да бъде извършена от нашите специалисти !

Предлагаме ви да се възползвате се от нашите пакетни условия, за да спестите излишни главоболия, време и пари, запазвайки пълна гаранция и усодвлствие от шофирането на вашият автомобил.